Poštovani zaljubljenici u vožnju na stazi,

Za početak jesenje TD sezone pripremamo i jedno iznenađenje. Uz redovan Track Day br. 8 (koji će biti održan u jutarnjem terminu i poludnevnom trajanju), u popodnevnom terminu organizujemo prvi “Trackday.rs Challenge”!

Šta je “Trackday.rs Challenge”?

To je ekipno takmičenje u TD formatu, po pravilima Open moto klase.

Učešće prijavljuju timovi, koji se sastoje tipično od 3 vozača i 3 motocikla (dozvoljeno je učešće timova sa najmanje dva, a najviše četiri vozača i sa najmanje dva, a najviše tri motocikla!) i jednim zajedničkim transponderom za merenje vremena. Dakle, napravite ekipu sa svojom “ekipom” i oprobajte sa u odnosu na ostale! Ekipe mogu da budu mešovite, veće ili manje, sa bržim ili sporijim vozačima svejedno.

Vozi se u kontinuitetu 180 minuta (uobičajeno trajanje poludnevnog TD), a u svakom trenutku na stazi se nalazi samo jedan učesnik po timu, obavezno na motociklu koji je opremljen transponderom. Zamena vozača/motocikala i transpondera vrši se isključivo u padoku, tako da jedan učesnik dođe u box svog tima, skida se transponder sa tog motora i prebacuje na sledeći motor i tek onda drugi vozač ulazi na stazu.

Takmičenje traje ukupno 180 minuta: start je u 13.45h časova i vozi se tačno do 16.45h.

Nakon isteklih 180 minuta, takmičenje se završava nakon prolaska, u tom trenutku prvoplasiranog, preko startno-ciljne linije. Ostali timovi rangiraju se u odnosu na prvoplasirani tim, po broju krugova koji zaostaju, uvećanom za vremenski zaostatak iz poslednjeg kruga.

Vozi se u isto vreme na stazi, timovi se formiraju slobodno (OMK pravila), a u obračunu rezultata imamo četiri klase:

  1. Klasa 1000 PRO
  2. Klasa 1000 ROOKIE
  3. Klasa 600 PRO
  4. Klasa 600 ROOKIE

U sve 4 klase imaćemo rangiranje za prva 3 mesta (pehari i medalje).

Svaki tim ima svoj naziv, popunjava jednu prijavu za učestvovanje i plaća zajedničku kotizaciju. Osim vozača, svaki tim ima pravo na još 2 akreditovana člana koji nemaju pravo da voze.

U zonu padoka dozvoljen je pristup samo učesnicima takmičenja. Publika se nalazi u zoni za publiku (bedem naspram glavnog pravca staze).


Pogledajte detaljan opis i pravila Trackday.rs Challenge takmičenja


Satnica, 2. Septembar 2018. god:

Dakle, obezbeđen je dupli program – prepodne uobičajen TD, popodne TD Challenge:

10-13h          Uobičajen poludnevni TD (Prijave: ovde)

13-17h          Ekipno takmičenje Trackday.rs Challange (Prijave: ovde)


Kotizacija

  • Kotizacija za poludnevni (jutarnji) TD8 – po redovnim TD cenama (videti prijavu)
  • Kotizacija za Trackday.rs Challenge #1 iznosi po timu:
    • Puna cena (za ceo tim): 15.000 rsd
    • Povlašćena cena (za uplate do 15. Avg, za ceo tim): 12.000 rsd

Max broj timova: 20

Učešće na prepodnevnom TD terminu naravno nije obavezno za timove i vozače koji učestvuju na Trackday.rs Challenge, ali ga svakako preporučujemo (zbog treninga i komoditeta timova!)