Tipičan Track Day

Tipičan Moto Track Day

Šta možete očekivati od jednog tipičnog Moto Track Day događaja u našoj organizaciji?

Osim sjajne zabave, druženja sa zaljubljenicima u vožnju motocikla i izazova pomeranja sopstvenih granica, a sve to začinjeno sjajnim ambijentom u okruženju pozitivnih učesnika, naš tipičan Moto dan na stazi izgleda ovako:

1. REGISTRACIJA

Kada dođete na stazu, pred Track Day događaj, najpre morate da izvršite registraciju dolaska. Prilikom registracije neophodno je da pokažete na uvid važeću vozačku dozvolu (odgovarajuće kategorije) ili trkačku licencu kao alternativu i važeću ličnu kartu (pogledaj NAVAK Track Day Pravilnik). Bez ovih dokumenata nije moguće izvršiti registraciju. Nakon toga, potrebno je da potpišete izjavu koja uključuje vaše podatke iz prijave za TD. Potpisivanje izjave uslov je za uspešnu registraciju. Bez uspešne registracije nije moguće voziti na Track Day događaju. Pogledajte Dnevni raspored za termina početka registracije u toku dana.

2. KLASIFIKACIJA U GRUPE

Prilikom registracije potrebno je odrediti u kojoj TD grupi ćete voziti. Izbor između “Plave”, “Zelene” i “Crvene” grupe zavisi od vremena koje postižete na stazi. Možete slobodno izneti u kojoj grupi želite da vozite, a organizator će se truditi da većini učesnika bude udovoljeno. Ipak, organizator zadržava finalno pravo određivanja grupa. Više o podeli na grupi i razlikama između istih, možete pogledati ovde. Učesnici koji su prijavili učešće u TD Intro grupi mogu voziti samo u toj grupi.

3. OBELEŽAVANJE I PROVERA OPREME

Prilikom ulaska na stazu na motocikl je potrebno zalepiti nalepnicu sa startnim brojem (nalepnica je takva da je omogućeno lako uklanjanje sa motocikla, bez uticaja na oklope/vizir). Svi vozači biće na ulazu na stazu tagovani odgovarajućim trakicama, koje omogućavaju vašu identifikaciju kao učesnika. Bez tagovanja nije moguće učešće na Track Day događaju. Za učešće na Track Day događajima neophodna je puna moto oprema (zaštitna kaciga, odelo sa protektorima – dozvoljeno je i tekstilno, kao i moto obuća sa protektorima – za detalje pogledati NAVAK Track Day Pravilnik).

4. BRIFING UČESNIKA

Pre jutarnjeg i popodnevnog izlaska na stazu, za učesnike koji voze prvi put na toj stazi, biće organizovan Brifing. U okviru brifinga upoznaćemo Vas sa specifičnostima staze, tačkama kočenja, markacijom, mestima koja zahtevaju posebnu pažnju i odgovorićemo na eventualna pitanja.

5. NA STAZI

Ukoliko vozite u TD Intro grupi, imaćete obezbeđen 1 (jedan) izlazak na stazu u trajanju od 30 minuta. Ostale grupe u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni imaju po 3 (tri) izlaska na stazu u trajanju od po 20 min. Drugim rečima: ukoliko ste uplatili ceo dan vožnje (10-17h), u toku tog dana imate 6 (šest) izlazaka na stazu od po 20 min, u ukupnom trajanju od 120 min. Između svaka dva izlaska na stazu imate po 40 min odmora, uz dodatnu podnevnu pauzu za ručak (trajanje 1h40min); Ukoliko ste uplatili poludnevni termin (pre ili popodne) – imate 3 (tri) izlaska na stazu od po 20 min, u ukupnom trajanju od 60 min i pauzama između svaka dva izlaska od po 40 minuta.

6. MERENJE VREMENA I PROFI FOTOGRAFIJE

Usluga merenja vremena po krugu nije dostupna, niti je uključena u cenu. U cenu je uključeno fotografisanje, a nakon TD-a svi učesnici će dobiti mogućnost da preuzmu fotografije u digitalnom formatu!

7. HITNA POMOĆ

Svaki Track Day događaj obezbeđen je sa dve ekipe Hitne pomoći (sa dva sanitetska vozila), prisutnim na stazi. Bar jedna ekipa uvek je prisutna tokom cele dužine trajanja TD.

8. REDARI

U toku Track Day događaja redari se brinu o nesmetanom odvijanju satnice, obezbeđuju stazu i na usluzi su svim učesnicima. Poštujte vaše redare i pratite njihova uputstva. Oni su tu zbog vas, kako bi sve proteklo u najboljem redu i na bezbedan način!

Pogledajte Dnevni raspored tipičnog Track Day događaja