Poštovani ljubitelji vožnja na stazi, kolege,

Sa velikim žaljenjem i nakon kratkog (brzog!), ali i temeljno dubokog razmatranja svih novonastalih okolnosti, prinuđeni smo da otkažemo sve bukirane termine u Sezoni 2024.

Nakon, zbog loše vremenske prognoze, otkazanog Track day događaja broj 1 (na NAVAK stazi u Subotištu), obreli smo se u situacija da od vlasnika staze nismo u mogućnosti da obezbedimo dodatni zamenski termin. Ovo bi broj naših bukiranih i unapred plaćenih termina svelo na svega dva u sezoni. Pre toga, broj nama raspoloživih termina, bez obzira na poskupljenje cene od čak 50% na koje smo ipak pristali, ograničen je odlukom vlasnika staze u razgovorima pred sezonu na tri. Sve ovo koincidiralo je sa pojavom nove tržišne situacije, tj. operatera koji budžetira događaje kroz druge mehanizme i sa kojim mi kao 100% komercijalni projekat, napravljen od strane zaljubljenika u vožnju za zaljubljenike u vožnju, tržišno ne možemo da se takmičimo. Jer, tu tržišta i nema.

Zato smo doneli tešku, ali verujemo i jedino moguću odluku – da se ne pozivamo na članove ugovora i sporazumno sa Navakom raskinemo isti. Nismo spremni da smanjujemo standard bezbednosti ispod koga smatramo da zaista ne smemo ići, menjati padok na rastresitu podlogu, smanjiti broj ambulantnih kola na događaju i broj redara i teškom mukom obezbeđivati svaku sigurnosnu promenu za koje smatramo da nova konfiguracije staze zahteva.

Naravno, kao i uvek za sve ove godine (čak 12!), vaše kotizacije su zaštićene i svim učesnicima koji su uplatili TD1, iste će biti bez odlaganja refundirane. O detaljima ćete biti obavešteni (ako već niste) putem cirkularnog elektronskog pisma. Tim učesnicima, iskreno se izvinjavamo za deranžiranje.

Takođe, u novonastalim okolnostima smatramo da naš bukiran prvi TD na stazi Serres u Grčkoj nema finansijskog opravdanja. Posledično, doneli smo odluku da otkažemo i ovaj najavljeni događaj, u formi kako je bio najavljen.

U svakom slučaju, ovo je naša odluka za Sezonu 2024.

Što se termina za vožnju tiče, a to je ono što najviše zanima zaljubljenike u vožnju na stazi, njih će i ove sezone na NAVAKU verovatno biti. Svim stranama želimo sve najbolje, a svim učesnicima i kolegama želimo od srca da sportsku vožnju nastave da praktikuju tamo gde joj je i mesto – na stazama!

Sportski pozdrav,

Vaš (ceo!) Trackday.rs tim.