Danas je održano drugo ovogodišnje Endurance timsko takmičenje Trackday.rs Challenge #2 2019, na stazi centra Navak u Subotištu. Trci je prethodio poludnevni redovan Trackday termin (TD11). Takmičenje je održano prema najavljenom rasporedu, sa početkom u 13:45h i u trajanju od tri puna sata vožnje. Na takmičenju je učestvovalo 16 timova, što predstavlja novi rekord (!), raspoređeni u klase 600 i 1000 prema najvećoj kubikaži motocikala i potom na Pro i Rookie prema najboljem postignutom vremenu vozača u timovima.

Fotografija: Jovan Ristić

Atmosfera na današnjoj trci bila je sjajna, a sama trka odlična. Učesnici su bili takmičarski borbeni, ali fer i odgovorni jedni prema drugima. Padova je bilo nekoliko, ali bez većih posledica po motocikle i vozače. Videli smo nekoliko sjajnih borbi između naših najbržih vozača. Nekoliko timova se smenjivalo na čelu, a razlike između njih su na preko 100 odvoženih krugova bile minimalne. Trka se završila nakon tačno 3 sata od početka, kako je i planirano, bez odustajanja bilo kog tima.

Međutim, nakon završetka trke, nastupili su problemi sa sistemom za merenje vremena centra Navak. Od Navak operatera sistema za merenje vremena dobili smo nepotpun izveštaj o izmerenim krugovima takmičara. Tačnije, iako sistem raspolaže sa svim izmerenim krugovima, izveštaj koji smo dobili pokriva 104 kruga od ukupno 118 odveženih.

Zbog nepotpunog izveštaja primorani smo da objavimo samo preliminarni poredak nakon današnje trke. Kao organizator takmičenja zavisimo od centra Navak za uslugu merenja vremena. Istu uslugu smo uredno i na vreme platili, a posebno napominjemo da nam centar NAVAK nije dozvolio da koristimo pouzdan i referentan sistem od spoljnog dobavljača, već je iznajmljivanje staze uslovio korišćenjem njihovog sistema, na koji imamo ozbiljne primedbe.

Bez potpunog izveštaja koji sadrži informacije o svim izvoženim krugovima, smatramo da ne bi bilo fer prema publici, regularnosti takmičenja, a naročito ne prema učesnicima trke, koji su 118 krugova vozili u fair-play nadmetanju, da danas proglasimo konačni poredak na osnovu nepotpunih rezultata.

U tom smislu objavljujemo privremene rezultate TD Challenge 2019 #2:

Konačni rezultat trke biće proglašen tek kada od tehničkih lica centra NAVAK dobijemo kompletan izveštaj, sa svim izveženim krugovima.

Izvinjavamo se svim takmičarima i publici zbog načina na koji je završen ovaj inače jako pozitivan i borbeni trkački vikend.

Obaveštavaćemo vas o daljem razvoju situacije u vezi sa proglašenjem pobednika.

DOPUNA SAOPŠTENJA:

Povodom raznih pitanja, glasina i govorkanja, imamo potrebu da razjasnimo situaciju oko organizacije trke:

TD Challenge je isključivo amaterska trka u Trackday.rs organizaciji, u kojoj učešće uzima svako ko uplati kotizaciju i nema bilo kakav takmičarski karakter u smislu profesionalnog moto sporta, niti je bodovana za bilo koje zvanično profesionalno takmičenje. Isključivi organizator trke je Trackday.rs tim (Pablo, NeshaXX, Severian).

U tom smislu, a da bi bili potpuno jasni, nemamo bilo kakve veze sa bilo kojom drugom organizacijom koja deluje u okviru moto sporta (AMSS ili nekom međunarodnom), ni pozitivne ni negativne, niti imamo bilo kakve pretenzije na ono što oni rade i ne želimo da ulazimo u bilo kakve eventualne lične nesuglasice i razmirice u toj kategoriji moto sporta, na bilo čijoj strani. TD Challenge je amaterska trka, mada na naše zadovoljstvo i dalje veoma kompetitivna i kvalitetna, i kao takva nadamo se da će poživeti dugi niz godina!

Trackday.rs tim