Toplu oktobarsku nedelju iskoristili smo najbolje što smo mogli. Uspešno smo organizovali Trackday #14. Veliki broj vozača prijavio se za vožnju na pretposlednjem TD događaju u ovoj sezoni. U skladu sa tim svaka grupa je bila popunjena do poslednjeg mesta. Naročito nas raduje što se za vožnju u intro grupi prijavilo dosta vozača i što se Trackday-u pridružila i još jedna dama.

Zbog COVID-19 virusa na kapiji staze Navak jedna od dve prisutne ekipe hitne pomoći merila je temperaturu učesnicima Trackday-a, kako bi se rizik sveo na najmanju moguću meru.

Sunčano vreme sa idealnom temperaturom za vožnju na stazi dalo je vozačima dovoljno samopouzdanja da se prepuste uživanju u danu. Tokom samog dana redarska služba je odlično savladala sve bezbednosne izazove. Imali smo nekoliko padova i dva prekida stintova, sve u cilju bezbednosti po ostale vozače.

Prvi prekid stinta nadoknađen je razumevanjem redarske službe u popodnevnoj pauzi (odustali od pauze za ručak, kako bi vozači uživali u idealnom danu!). Drugi prekid, u popodnevnom programu, iziskivao je detaljno čišćenje staze kako bi se omogućio bezbedan nastavak Trackday-a. Detaljno je očišćen deo staze na kojem su bili tragovi ulja i delovi motocikla koji je izazvao prekid. Nakon čišćenja staze svi stintovi su nastavljeni i dan je uspešno priveden kraju.

Najbitnija stvar je ta da su vozači prošli bez težih povreda. Ekipe hitne pomoći su bile na visini zadatka i svoj posao su obavili besprekorno.

Pored vrednih redara, opet pohvaljujemo našeg fotografa koji je neumoljivo menjao pozicije i trudio se da napravi najlepše moguće fotografije. Galeriju sa fotografijama možete pogledati ovde. Podesećamo vas da možete poručiti izrađene fotografije sa staze. Više o tome možete pročitati ovde.

Do kraja sezone je ostao još samo jedan Trackday termin koji ćemo održati 17. oktobra. Ukoliko želite da iskoristite poslednu priliku za vožnju na stazi u ovoj sezoni, predlažemo da se prijavite na vreme. Prijave možete obaviti ovde.

Vidimo se na poslednjem Trackday-u u seszoni 2021, našoj jubilarnoj desetoj sezoni!