Juče je na našoj dobro poznatoj stazi Navak održan prvi track day u ovoj sezoni. Posle svih problema i nedaća izazvanih COVID-19 virusom, kao i otkazivanja prethodnih track day termina, juče smo konačno imali priliku da po prvi put u ovoj godini izađemo na stazu.

Da su svi sa nestrpljenjem čekali održavanje prvog track day termina pokazuje i to što su sve grupe bile popunjene. U prepodnevnim terminima vozači su uživali u vožnji na stazi. Međutim, posle vožnje u intro grupi oko 13:30 časova počela je da pada jaka kiša koja je naterala vozače da ostanu u boksu.

Kada je kiša smanjila tempo, vozačima koji su hteli da izađu na vlažnu stazu omogućeno je da voze bez obzira na to u kojoj se grupi nalaze, kako bi što bolje iskoristili preostalo vreme. Negde oko 16:00 časova, staza se prosušila i nekolicina vozača nastavila je sa vožnjama sve do 17:00 časova, kada je i zvanično označen kraj prvog track day-a u ovoj sezoni.

Iskreno nam je žao što je kiša pokvarila ovaj događaj, ali nam je drago što je i ovaj track day protekao u dobrom maniru i da nije bilo teških padova i povreda vozača. Dogodilo se svega par manjih padova bez većih posledica.

Slike sa prvog track day-a možete pronaći ovde.

Sledeći track day zakazan je za 31. maj, a prijave su već otvorene, te vas savetujemo da požurite sa prijavama. Prijave za TD5 možete obaviti ovde.

Vidimo se na stazi!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here