Juče je na našoj dobro poznatoj stazi Navak održan prvi track day u ovoj sezoni. Posle svih problema i nedaća izazvanih COVID-19 virusom, kao i otkazivanja prethodnih track day termina, juče smo konačno imali priliku da po prvi put u ovoj godini izađemo na stazu.

Da su svi sa nestrpljenjem čekali održavanje prvog track day termina pokazuje i to što su sve grupe bile popunjene. U prepodnevnim terminima vozači su uživali u vožnji na stazi. Međutim, posle vožnje u intro grupi oko 13:30 časova počela je da pada jaka kiša koja je naterala vozače da ostanu u boksu.

Kada je kiša smanjila tempo, vozačima koji su hteli da izađu na vlažnu stazu omogućeno je da voze bez obzira na to u kojoj se grupi nalaze, kako bi što bolje iskoristili preostalo vreme. Negde oko 16:00 časova, staza se prosušila i nekolicina vozača nastavila je sa vožnjama sve do 17:00 časova, kada je i zvanično označen kraj prvog track day-a u ovoj sezoni.

Iskreno nam je žao što je kiša pokvarila ovaj događaj, ali nam je drago što je i ovaj track day protekao u dobrom maniru i da nije bilo teških padova i povreda vozača. Dogodilo se svega par manjih padova bez većih posledica.

Slike sa prvog track day-a možete pronaći ovde.

Sledeći track day zakazan je za 31. maj, a prijave su već otvorene, te vas savetujemo da požurite sa prijavama. Prijave za TD5 možete obaviti ovde.

Vidimo se na stazi!