Juče je na stazi Navak održan deveti po redu Track Day u ovoj sezoni. U ovoj napetoj situaciji oko vanrednih mera održavanja ipak se na stazi okupio solidan broj vozača koji su došli da se opuste i uživaju u vožnji na stazi. Hitna pomoć je pre početka Track Day-a bila locirana na kapiji i svim učesnicima merena je temperatura kako bi se uverili da nijedan od učesnika nema bilo kakve simptome.

Vreme je od početka dana bilo lepo, sa jakim suncem i tek po kojim oblakom i vozači su prepodne i deo popodneva iskoristili na najbolji mogući način. Kasnije u toku popodneve, oko 15:00 časova, kratka kišica u trajanju od 20 – 30 minuta ne trenutak je pokvarila uživanja. Stazi je trebalo oko sat vremena da se prosuši, pa su aktivnosti nastavljlene po suvoj stazi oko 16:15 časova. Od početka kiše pa do kraja dana staza je bila otvorena za sve vozače i nije bilo ograničenja trajanja stinta, pa su vozači po želji mogu da izađu prvo na vlažnu, pa delimično vlažno i na kraju potpuno suvu stazu.

Što se bezbednosti tiče, nije bilo mnogo padova. Zabeležen je jedan srednje težak pad, ali je ekipa hitne pomoći reagovala brzo i vozač je zbrinut i odvežen u urgentni centar na dalju dijagnostiku. Na sreću, vozač nije teže povređen.

Fotograf je kao i uvek bio na svojim dobro poznatim pozicijama i napravio je fotografije koje možete pogledati ovde.

Sad sledi kraća letnja pauza koja će trajati do 30. avgusta kada ćemo održati TD 10. Prijave za TD10 već su otvorene i predlažemo da budete među prvima koji će se prijaviti kako bi osigurali svoje mesto na stazi. Prijave možete obaviti ovde.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here