Juče je na stazi Navak održan deveti po redu Track Day u ovoj sezoni. U ovoj napetoj situaciji oko vanrednih mera održavanja ipak se na stazi okupio solidan broj vozača koji su došli da se opuste i uživaju u vožnji na stazi. Hitna pomoć je pre početka Track Day-a bila locirana na kapiji i svim učesnicima merena je temperatura kako bi se uverili da nijedan od učesnika nema bilo kakve simptome.

Vreme je od početka dana bilo lepo, sa jakim suncem i tek po kojim oblakom i vozači su prepodne i deo popodneva iskoristili na najbolji mogući način. Kasnije u toku popodneve, oko 15:00 časova, kratka kišica u trajanju od 20 – 30 minuta ne trenutak je pokvarila uživanja. Stazi je trebalo oko sat vremena da se prosuši, pa su aktivnosti nastavljlene po suvoj stazi oko 16:15 časova. Od početka kiše pa do kraja dana staza je bila otvorena za sve vozače i nije bilo ograničenja trajanja stinta, pa su vozači po želji mogu da izađu prvo na vlažnu, pa delimično vlažno i na kraju potpuno suvu stazu.

Što se bezbednosti tiče, nije bilo mnogo padova. Zabeležen je jedan srednje težak pad, ali je ekipa hitne pomoći reagovala brzo i vozač je zbrinut i odvežen u urgentni centar na dalju dijagnostiku. Na sreću, vozač nije teže povređen.

Fotograf je kao i uvek bio na svojim dobro poznatim pozicijama i napravio je fotografije koje možete pogledati ovde.

Sad sledi kraća letnja pauza koja će trajati do 30. avgusta kada ćemo održati TD 10. Prijave za TD10 već su otvorene i predlažemo da budete među prvima koji će se prijaviti kako bi osigurali svoje mesto na stazi. Prijave možete obaviti ovde.