Usled slabog odziva učesnika, prinuđeni smo da:
 OTKAŽEMO trkački vikend Open moto klase 

(planiran za 9. i 10. Septembar 2017. god)

Na žalost, realnost je takva da ukupan broj prijavljenih učesnika sa uplaćenom kotizacijom (zaključno sa izvodom na kraju roka u kome važi povlešćena cena učešća) nije dovoljan čak ni za jednu trkačku grupu. Budući da organizator i učesnici ipak moraju na vreme da znaju ima li događaja ili ne, prinuđeni smo bili da donesemo gornju odluku.
 
Nevezano za finansije, trke bez učesnika nisu trke.
 
Naravno, svima koji su uplatili kotizaciju novac će biti vraćen. Molimo vas da nas kontaktirate na email: info@trackday.rs i pošaljete nam broj računa na koji možemo da izvršimo refundaciju novca u punom iznosu ili nam javite da ćete sredstva koristiti za neki od predstojećih događaja u našoj organizaciji. Dakle, procedura je standardna, kao i do sada.

 

Najzad pred nama! Događaj koji smo dugo pripremali – prvi i pravi, pun trkački vikend Open Moto klase. Kruna Track Day sezone!

Ako ste zaljubljenik u vožnju motocikala, ako ste ove sezone već učestvovali na Track Day događajima (ili tek planirate učešće na TD7), ako prosto volite da gledate moto trke – dileme nema:

U subotu i nedelju 9. i 10. Septembra, od 9.30 do 17.30h mesto vam je na NAVAK stazi u Subotištu!

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE I PROMENE (u odnosu na donji tekst):

Za trkački vikend Open moto klase 2017 (9. i 10. sep) uvodimo sledeće novine:

  1. Ukidamo takmičenje na hronometar (“Bitka za Beograd”) i time oslobađamo satnicu za trke
  2. Uvodimo 4 grupe za trke – dakle, garantovanog mesta ima za do 80 učesnika!
  3. Rangiranje takmičara je samo po vremenu sa OMK liste, tj. ukidamo podelu na klase po kubikaži!
  4. Produžavamo rok za uplatu kotizacije po povlašćenoj ceni do 28. Avgusta 2017. (kraj dana)
 
Ono što ostaje isto je:
  • Cena (RSD 8.500 za uplate do 28.8. i RSD 10.200 za kasnije uplate. Ova cena obezbeđuje učešće u OBA DANA vikenda)
  • Termin i mesto održavanja trkačkog vikenda
  • Vreme provedeno na stazi za svakog učesnika (fp+q+trka u sub i fp+q+trka u nedelju, za svakog takmičara, tj. nema ispadanja i svako vozi sve ove sesije)

 

Vidi kompletnu satnicu trkačkog vikenda

 

Za vas smo spremili dva takmičenja:

1. MOTO Liga Šampiona

Klasične moto trke! Učesnici su podeljeni u dve klase (F1 i F2):

Klasa F1 – motocikli do 750 ccm
Klasa F2 – motocikli preko 750ccm

Svaka klasa na startnom gridu ima:

po 15 učesnika, kvalifikovanih na osnovu OMK kvalifikacionih vremena sa Track Day događaja u sezoni 2017, a koji žele da učestvuju u trci
– do max 3 učesnika, koji su dobili “wild card” organizatora
– do 2 učesnika kvalifikovanih na TD7 (2. Sep 2017).

Drugim rečima, na startnom gridu neće biti manje od 15, ali i ne više od 20 učesnike za svaku od klasa. Pravo učešće imaju po 15 prvoplasiranih za svaku klasu, po vremenima sa OMK liste, koji ujedno žele da voze trku (popunili su prijavu i uplatili kotizaciju).

Na programu trkačkog vikenda su 2 trke Moto Lige Šampiona: jedna u subotu 9. Sep, druga u nedelju 10. Sep. Na svakoj trci trojica prvoplasiranih dobijaju medalje. Oba dana obezbeđen je jutarnji trening, a startni poredak za trku određuje se u podnevnim kvalifikacijama.

Nakon dve trke bodujemo učesnike i proglašavamo trojicu prvoplasiranih u generalnom plasmanu Open Moto klase, kojima dodeljumo pehare.

Trke su priznate i boduju se i za šampionat Beograda (Beogradski moto savez – BMS), tako da je “Šampion OMK” ujedno i moto “Šampion Beograda”!

Obezbeđene su SPECIJALNE NAGRADE za trojicu prvoplasiranih u generalnom plasmanu Moto Lige Šampiona!

 

2. Bitka za Beograd

Trka protiv časovnika! Bitka (“battle”) podrazumeva učešće 48 učesnika, podeljenih u grupe od po 6 vozača, koji kreću sa start linije sa 15 sekundi međusobnog rastojanja i voze 4 kruga (1 pripremni i 3 kruga čiji se rezultati mere).

Motocikli su opremljeni transponderima i meri se vreme kruga, pri čemu se kao rezultat računa krug sa najboljim postignutim vremenom za svakog učesnika. Učesnici se onda rangiraju po tim vremenima.

Dakle, Bitka za Beograd je “time attack” takmičenje, u kojem se ne trkate protiv drugih učesnika na stazi, već protiv štoperice!

Na programu su 2 trke Bitke za Beograd: jedna u subotu 9. Sep, druga u nedelju 10. Sep. 

Za učesnike Bitke za Beograd obezbeđen je jutarnji trening oba dana, a nakon toga u popodnevnim terminima trke (“time attack”). Merodavno za generalni plasman je jedino najbolje postignuto vreme, u bitci ne postoji podela na klase (po ccm)!

Nakon dve trke (subota i nedelja), proglašavamo trojicu prvoplasiranih sa najboljim postignutim vremenima (računaju se vremena iz oba dana!).  Za njih su obezbeđeni pehari. Pobednik dobija zvanje “Osvajač Beograda”.

Obezbeđene su SPECIJALNE NAGRADE za trojicu prvoplasiranih u generalnom plasmanu Bitke za Beograd!

 

KAKO DA SE PRIJAVIM ZA UČEŠĆE?

Potrebno je da popunite prijavu i nakon dobijanja instrukcija za uplatu, uplatite kotizaciju za učešće. Svakako ćemo se potruditi da svim učesnicima maksimalno izađemo u susret u smislu željenog takmičenja.

Organizator će pred trkački vikend izvršiti finalno rangiranje kvalifikacionih vremena svih tako prijavljenih učesnika.

 

Pogledajte listu kvalifikacionih vremena Open moto klase za Sezonu 2017 (zaključno sa TD5)

 

KOTIZACIJA ZA UČEŠĆE:

Ukoliko izvršite uplatu kotizacije do kraja dana 28. Avgusta:
– Cena za oba dana vikenda je: 8.500 dinara

Ukoliko izvršite uplatu kotizacije nakon 21. Avgusta:
– Cena za oba dana vikenda je: 10.200 dinara

 

GLEDAOCI:

Gledaoci će biti smešteni u sektoru A – celom dužinom glavnog pravca staze. Položaj omogućava vidljivost najvećeg dela staze, sa gotovo svakog mesta u sektoru!

Cena dnevne ulaznice: 400 rsd

Cena vikend ulaznice: 500 rsd