Nakon otkazivanja trackday #1 termina, primorani smo da otkažemo i #2 termin zato što smo od predstavnika NAVAK staze dobili zvaničnu informaciju da staza još uvek nije spremna za bezbedno održavanje trackday događaja.

Iako su radovi na produženju staze (nova konfiguracija staze će biti 4km dugačka!) u toku, još uvek nisu završeni spojevi novih delova staze sa starim asfaltom, te zato nema izletnih zona i prosto nije moguće bezbedno voziti. U planu je da prvo ti delovi nove staze budu završeni, da bi stara konfiguracija staze mogla biti u upotrebi dok se potpuno ne završe svi radovi na produženju staze.

Svi učesnici koji su uplatili za TD2, mogu svoju kotizaciju da iskoriste za neki od narednih termina (tako što će prilikom prijavljivanja za neki naredni termin, oni navesti u napomeni da koriste prethodno uplaćenu kotizaciju) ili mogu da dobiju punu refundaciju uplaćenog novca.

U međuvremenu, evo par slika novih spletova krivina na budućoj stazi NAVAK.

Prva promena će biti na izlasku iz krivine #1, gde se izlazi šire na novi deo staze i nastavlja dalje ka lakat desnoj krivini. Najava predstavnika staze je da će nove krivine biti nivelisane kako treba.

Izvor: SAT media group

Dalje se novi deo staze spaja sa starom stazom i nastavlja ka lakat desnoj, tj. duploj desnoj krivini.

Izvor: SAT media group

Nakon duple desne, tj. lakat desne, nastavlja se novi deo staze koji nas vraća ka boksu.

Izvor: SAT media group

Dalje se vraćamo starim delom staze, koji se nastavlja pravo ka dugoj desnoj krivini, iza koje ide pravac ka šikani i nastavak pravca ka prvoj krivini kod boksa.

Evo i skice cele konfiguracije nove staze:

Izvor: SAT media group

Nadamo se da ćemo uskoro imati priliku da se vozimo na skoro potpuno drugačijoj stazi NAVAK. Do tad, molimo za razumevanje i strpljenje.

U međuvremenu, možete posetiti sekciju na BJBikers forumu koja je posvećena ljubiteljima vožnje na stazi.