Neposredno pre prvog Track Day događaja u sezoni 2017. (zakazanog za nedelju, 28. Maj) konstituisan je Savet vozača Open moto klase.

Ideja organizatora je da omogući učesnicima naših manifestacija uticaj, upravo kroz ovaj Savet, na donošenje nacrta pravila kako za Track Day događaje, tako i za kvalifikacije i sam trkački vikend (planiran za 2. i 3. septembar ove godine). Takođe, kroz rad Saveta vozača želimo da omogućimo svim učesnicima da nam na jednostavan i prohodan način formulišu predloge i sugestije za unapređenje naših zajedničkih dana na stazi. Savet je put da organizator čuje šta učesnici misle, a da učesnici dobiju mehanizam da se njihov glas čuje.

Prvi članovi Saveta vozača Open moto klase su: Kosta Jovanović i Saša Bogdanović. Potražite ih na stazi i upoznajte se, oni su (uz ovaj sajt) vaš put do organizatora! Savet će u budućnosti povećavati broj članova i širiti polje svog rada.

***

U prvim konsultacijama sa članovima Saveta vozača, organizator je prihvatio sugestije i promenio kvalifikaciono pravilo za Open moto klasu:

Počevši od Track Day događaja zakazanog za 28. Maj 2017. godine (TD 2/2017), svi stintovi u toku dana su ujedno i kvalifikacioni stintovi za Open moto klasu.

Drugim rečima, kao kvalifikaciono vreme za Open moto klasu za svakog pojedinačnog vozača računaće se najbolje postignuto vreme iz celog trkačkog dana. Na ovaj način kvalifikacije ne favorizuju učesnike koji voze popodne, tj. ne diskvalifikuju vozače koji voze samo prepodne. Ujedno, obezbeđuju se fer uslovi za sve, u toku trajanja celog trkačkog dana.