Bitka za Beograd

Bitka za Beograd

Trka protiv časovnika! Bitka (“battle”) podrazumeva učešće 48 učesnika, podeljenih u grupe od po 6 vozača, koji kreću sa start linije sa 15 sekundi međusobnog rastojanja i voze 4 kruga (1 pripremni i 3 kruga čiji se rezultati mere).

Motocikli su opremljeni transponderima i meri se vreme kruga, pri čemu se kao rezultat računa krug sa najboljim postignutim vremenom za svakog učesnika. Učesnici se onda rangiraju po tim vremenima.

Dakle, Bitka za Beograd je “time attack” takmičenje (vožnja na hronometar), u kojem se ne trkate protiv drugih učesnika na stazi, već protiv štoperice!

Na programu trkačkog vikenda su 2 trke Bitke za Beograd: jedna u subotu, druga u nedelju. 

Za učesnike Bitke za Beograd obezbeđen je jutarnji trening oba dana, a nakon toga u popodnevnim terminima i trke (“time attack”). Merodavno za generalni plasman je jedino najbolje postignuto vreme, u bitci ne postoji podela na klase (po ccm)!

Nakon dve trke (subota i nedelja), proglašavamo trojicu prvoplasiranih sa najboljim postignutim vremenima (računaju se vremena iz oba dana).  Za njih su obezbeđeni pehari. Pobednik dobija zvanje “Osvajač Beograda”.

Primer: Vidi kompletnu satnicu trkačkog vikenda za 2017. god.

Obezbeđene su SPECIJALNE NAGRADE za trojicu prvoplasiranih u generalnom plasmanu Bitke za Beograd!